Na een succesvolle editie van Oorzaken Internationaal Podcastfestival in het centrum van Amsterdam, strijkt Oorzaken voor de eerste keer neer in Amsterdam Nieuw-West. Tussen 7-11 juni zijn er in en rondom het Van Eesterenmuseum en New Metropolis Nieuw-West verschillende voorstellingen en geluidswandelingen.

Op 9 juni is de feestelijke opening naast het Van Eesteren Museum. Met muziek, hapjes en drankjes. Toegang is gratis, wees welkom!

De interactieve voorstelling HELP waarin je je verplaatst in de rol van hulpverlener of -ontvanger is te bewonderen op 9 juni. Er zijn de hele week audiowandelingen met verhalen van bewoners van Nieuw-West.

Op 10 juni om 13.00 en 16.00 uur is de kindervoorstelling Worming-Up!

Of kom op zondag 11 juni naar de Ranchi Baby’s luisterlunch. In deze voorstelling hoor je het bijzondere verhaal van een schip dat in 1950 van de voormalige kolonie Nederlandse-Indie naar Nederland voer en waarop 37 baby’s geboren werden. Maker van de serie Joost Wilgenhof vertoont een film, laat audiofragmenten horen, er zijn Indische hapjes en een van de baby’s (nu 72) is aanwezig om te vertellen.

Het totale blokkenschema vind je hieronder:
– Are you visiting from abroad and want to buy tickets? Please contact pers@oorzaken.org.
– Veel onderdelen zijn gratis te bezoeken, soms moet je reserveren of je inschrijven.
– Heeft u een visuele of auditieve beperking en wilt u het Oorzaken Podcastfestival bezoeken? Neem contact op met pers@oorzaken.org voor de verschillende opties.

7 juni t/m 11 juni – Nieuw-West