ZONDAG 11 JUNI

BLOKKEN
SCHEMA

A Mile In My Shoes / 99 dromen

11:00 - 17:30 Van Eesteren Museum

This program is free to visit

English below

A Mile in My Shoes

Maker(s)

Empathy Museum

Kies een paar schoenen uit en luister al wandelend naar het levensverhaal van de eigenaar.

 

“You never really understand a person until you consider things from his point of view, until you climb into his skin and walk around in it.” schreef Harper Lee in haar beroemde boek, To Kill a Mockingbird (1960). In iemands huid kruipen is onmogelijk, maar in de 'schoenenwinkel' van A Mile In My Shoes van het Empathy Museum komt het in de buurt. Kies een paar schoenen in jouw maat en zet de koptelefoon op. Al wandelend hoor je het verhaal van de mens achter de schoenen. De verhalen komen uit de hele wereld. Er zijn verhalen in het Engels en Nederlands, voor zowel kinderen als volwassenen. Elke wandeling duurt ongeveer 10 minuten.

 

Choose a pair of shoes and listen to the story of their owner.

 

“You never really understand a person until you consider things from his point of view, until you climb into his skin and walk around in it.” wrote Harper Lee in her famous novel To Kill a Mockingbird (1960). Climbing into someone else’s skin is impossible, but in the Empathy Museum's ‘shoe store’, you may succeed! Choose a pair of shoes in your size and put on the headphones. As you walk, you'll hear the story of their owner. The stories come from all over the world. There are stories in English and Dutch, for both children and adults. Each walk takes about 10 minutes.

 

99 Dromen

Maker(s)

Naomi Steijger, Frascati Producties

Voor 99 Dromen trok theater- en documentairemaker Naomi Steijger door de straten van de Amsterdamse wijk Nieuw-West om meer grip te krijgen op de verborgen wereld van dromen. In haar ‘dromenvanger’, een nachtblauw karretje, vertelden buurtbewoners over een droom die hen is bijgebleven.


Wanneer de dag begint, zijn we de dromen van de nacht meestal alweer verloren, terwijl ze ons misschien wel iets belangrijks wilden toefluisteren. Om meer grip te krijgen op de nachtelijke, verborgen wereld van dromen ging regisseur Naomi Steijger, met een klein nachtblauw karretje, in de Amsterdamse wijk Nieuw-West op zoek naar één-op-één-ontmoetingen met buurtbewoners. In het karretje –haar ‘dromenvanger’– vertelden zij Steijger over een droom die hen is bijgebleven. Tijdens Oorzaken Festival zijn de verhalen niet alleen te horen in het blauwe karretje in de foyer van de Brakke Grond, maar ook op het plein voor het Van Eesteren Museum in Nieuw-West middels QR-codes op de stoeptegels. I.s.m. Frascati Producties.

Dit programmaonderdeel is gratis te bezoeken, een ticket is niet nodig. 

Bestel Ticket