ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

Afscheid van een auto – podcast en theater

15.00 - 16.30 De Brakke Grond

Een absurd-poëtisch reisverslag

Theater- en audiomaker Adriaan Van Aken neemt afscheid van zijn geliefde auto en van autobezit in het algemeen tijdens een bijzondere reis langs de Autoroute Du Soleil. In een podcast en in een theatervoorstelling doet hij daarvan verslag.

In 1982 reisden romancier Julio Cortázar en fotografe Carol Dunlop met een Volkswagenbus van Parijs naar Marseille. Ze deden een volle maand over deze afstand omdat ze op elke snelwegparking die ze tegenkwamen een stop maakten. En op elke tweede parking de nacht doorbrachten! Deze absurd-poëtische reis resulteerde in de roman 'De Autonauten van de Kosmosnelweg'. In 2020 doet theater- en audiomaker Adriaan Van Aken deze reis over. Volgens hetzelfde reglement. Maar in zijn eentje, aan boord van zijn gezinswagen. Doel: na 30 dagen en 60 stops Marseille bereiken en daar zijn wagen van de hand doen. Om vervolgens een autoloos bestaan aan te vatten.

Van en met Adriaan Van Aken. Dramaturgie, mixage Lucas Derycke dramaturgie Els Theunis scenografie Sara Bomans muziek Rudy Trouvé eindregie Johan Petit & Sara Vertongen techniek, live mixage Bernard Peeters een coproductie van Het nieuwstedelijk en MartHa!tentatief

BIO

Al zijn hele artistieke leven is Adriaan Van Aken (1973) een Vlaamse multimedia-artiest, maar pas zeer onlangs besloot hij zich ook zo te gaan noemen. Niet omdat het hipper en modieuzer klinkt dan ‘theatermaker’, maar net omdat de term ‘multimediakunstenaar’ zo betekenisloos is. Perfect voor artiesten die zich niet graag in een hokje laten plaatsen.

Bestel Ticket