ZONDAG 4 JULI

BLOKKEN
SCHEMA
Internationale audioverhalen

Het geluid van stilte en utopieën

14.30-16.00 Kriterion K2

Cineradio: Luister samen in de bioscoop naar de beste nationale en internationale audioverhalen. Met speciale gasten. Programma's zijn deels in het Engels.

 

In Leren luisteren met Gordon Hempton (Engelstalig, Zeno Siemens-Braga en Jacco Prantl/De Correspondent) volgen we een akoestisch ecoloog die met een microfoon de wereld over reist, op zoek naar stilte, of eigenlijk natuurgeluid dat niet vervuild is door menselijke activiteit.

In Ronnie (2020, KRONCRV) horen we Ruben en Marijke, dolgelukkig in verwachting van hun zoon die ze voorlopig Ronnie noemen. Maar hoe zit dat met de bergen aan afval op de wereld en al zijn luiers die daar nog bovenop komen? Hoeveel ton CO2 gaat Ronnie uitstoten? En is er straks nog wel genoeg te eten? Samen met filosofen, wetenschappers, activisten, een kunstenaar, kinderen en een monnik zoekt Ruben naar een hoopvol verhaal over de toekomst, om aan Ronnie te vertellen als hij geboren is. Hoe ziet die nieuwe wereld van Ronnie eruit?

De makers zijn aanwezig en zullen de audio inleiden en vragen beantwoorden. Presentatie Katharina Smets.

Ruben Pest vertelt verhalen met bewegend beeld en geluid. Hij kiest brede thema's zoals het geweten, eeuwig wachten of utopieën en hij experimenteert graag met de vorm waarin hij het vertelt. Zo is dans, theater, korte film, installatie en podcast in zijn werk terug te vinden. Het plan voor Ronnie werd ontwikkeld in de Oorzaken Podcast Academy 2019.

Jacco Prantl studeerde wijsbegeerte en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds jaar en dag gefascineerd door geluid. Eerder verzorgde hij producties en muziek voor televisie, musea en film.

Bestel Ticket