ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA
Internationale audioverhalen

Cineradio: Dood (Jump Blue | Kassiewijle)

16.30-18.00 Kriterion K2

In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in het Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Met ondertiteling op het scherm. Elke aflevering wordt ingeleid door een speciale gast.Kunnen we anders kijken naar de dood als we de angst ervoor verzachten? In deze aflevering van Cineradio luister je naar audioverhalen over de dood als natuurlijk onderdeel van de cyclus van het leven. Na afloop kun je meedoen aan een meditatie over je eigen dood, in de bioscoopzaal.

In Jump Blue (2016, BBC Radio 3/Afonica) van Nicolas Jackson & Steve Bond horen we het verhaal van de Russische freediver Natalia Molchanova die in 2015 in de zee verdween. Middels sound design, interviews en muziek, wordt je als luisteraar meegenomen in een immersieve ervaring van haar laatste reis.

In de podcastserie Kassiewijle (VPRO, 2021) onderzoeken radiomaker Laura Stek en funerair specials Babs Bakels onze omgang met de dood, van de laatste adem tot het hiernamaals.

Nicolas Jackson (VK/SP) maakt audiofictie en documentaire en won daarmee verschillende prijzen. Hij werkt voor Afonica, een bedrijf dat gespecialiseerd is in Engels- en Spaanstalige documentaires en fictie.

Steve Bond (VK) is sound designer voor film en radio.

Laura Stek (1983) maakt radiodocumentaires en podcastseries over actuele onderwerpen met historische wortels, o.m. de podcast Ongesigneerd. Ze is ook presentator van het radioprogramma OVT (VPRO). Eerder werkte ze mee aan de radioseries 1 Minuut, Plots, Toendra en Het Leven: een gebruiksaanwijzing.

Babs Bakels (1971) was sinds de oprichting van Museum Tot Zover (gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster) verantwoordelijk voor de permanente presentatie en de grensverleggende kunsttentoonstellingen over de dood. Sinds 2017 is Bakels zelfstandig curator en kunstenaar. Daarnaast publiceert zij regelmatig over funeraire cultuur en onderwerpen op het snijvlak van kunst en de dood.

Bestel Ticket