ZONDAG 4 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

Kates Tapes Away walkmanvoorstelling

12:00-18:00 Brakke Grond

Zuidpool (BE) biedt je een individuele, analoge luisterervaring. Beleef de voorstelling via je walkman in de tuin van de Brakke Grond. Of haal een walkman en bijhorende cassettes op, die je 48 uur meeneemt naar huis. Reserveer een walkman met cassettes door een ticket te kopen. Ophalen van de sets kan op 2, 3 of 4 juli bij de balie van de Brakke Grond op elk gewenst moment tussen 12:00 en 20:00 uur. Een drankje is inbegrepen bij de prijs.

Kate vermoedt dat ze de laatste mens op aarde is. Zeven jaar lang trok ze alleen in achtergebleven voer- en vaartuigen, langs ankerplekken van de Westerse geschiedenis, langs vergane naties, verlaten steden en hun verbindingswegen, langs alle grote musea waar ze overwinterde, op zoek naar anderen. Nu, nog eens drie jaar later, doet ze doelloos verslag van haar queeste, aan de tapes in een cassetterecorder. Maar haar geheugen en taal voeden gaandeweg wantrouwen. Hoe snel verdwijnt beschaving als er maar één perspectief is op de waarheid?

Kates Tapes Away is gebaseerd op Wittgensteins Mistress van David Markson, een mijlpaal uit de 20ste eeuwse Amerikaanse literatuur. Het zogenaamde cultboek kreeg lovende kritieken van zowel literatuurminnaars als filosofen. Een eindtijdfantasie in prachtig, experimenteel en hypnotiserend proza.

Idee en regie: Jorgen Cassier en Koen van Kaam Spel: Sofie Decleir.

Bestel Ticket