VRIJDAG 2 JUNI

BLOKKEN
SCHEMA

Makersdag Track 1

9:15 - 18:00 Torpedo theater

Maker(s)

Josh Baker, Jonathan Zenti, Stef Visjager

Dit spoor is voor beginners. Ben je nieuwsgierig naar het maken van een verhalende podcast, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je wel ervaring met het maken van verhalen, bijvoorbeeld als schrijver, filmmaker of radioverslaggever, maar nog niet zoveel met het maken van een podcast(serie)? Vandaag leer je de basis!

9.15 -9.45 uur State of the Union
De Italiaanse podcastmaker Jonathan Zenti (o.a. Meat/The Heart, Radiotopia) trapt de Makersdag af met een prikkelend betoog. Hartstikke leuk dat podcast nu hip, happening en soms zelfs commercieel succesvol is, maar wat betekent dat voor audiodrama of documentaire podcastseries? Waar staan we nu in podcastland? En waar gaan we heen?

10.00-12.30 uur Stef Visjager - Hoe maak je een podcastserie? Gelauwerd podcastmaker Stef Visjager (o.a. Making an Opera, Plots, Heerlijk duurt het langst) neemt je mee van begin tot eind van een verhalende podcastserie. Hoe interview je voor audio, hoe kies je personages, hoe bepaal je je spanningsboog per aflevering en over de hele serie. En hoe kom je efficiënt van 1001 geluidsbestanden tot één verhaal?

13.30-16.00 uur Keuzemenu
Na de lunch, waar je uitgebreid kunt netwerken, heb je -samen met de deelnemers van de andere sporen- de keuze uit een masterclass voice over van Lucas Derycke (van o.a. De kunst van het verdwijnen), een workshop over geld van producent Randy Vermeulen, pitch-sessies van o.m. fondsen, omroepen en podcastproducenten of presentaties van inspirerende binnen- en buitenlandse makers over hun laatste project. Zoek je nog een componist voor je nieuwe plannen? Boek dan een speed date met een van muzikanten die aanwezig zijn! (i.s.m. Buma Music in Motion)

Keuzemenu: lees meer over de verschillende opties
> Van 13:30 tot 14:15 kan je hier uit kiezen
> Van 14:45 tot 16:00 kan je hier uit kiezen


16.30 - 18.00 uur Josh Baker - Van Scène tot verhaal
De Britse Josh Baker is een prijswinnende multimediale duizendpoot die het gevaar niet schuwt voor een goede scène. In het tweede seizoen van zijn gelauwerde podcastserie I'M NOT A MONSTER (BBC) dat begin 2023 verscheen, onderzoekt Baker wat er écht is gebeurd met Shamima Begum, een 15-jarige die in 2015 naar Syrië vertrok om zich aan te sluiten bij IS. Behalve een even verslavende als diepgravende podcastserie werd dit ook een filmdocumentaire. Daarnaast schrijft Baker artikelen voor The Times en The Guardian en maakte hij filmdocumentaires (meerdere werden genomineerd voor een Emmy Award) Ook schrijft hij momenteel een script voor een Hollywood-speelfilm. In zijn Masterclass vertelt Josh Baker specifiek over het maken van zijn podcastserie. Wat is de rol van schrijven en een 'filmblik' daarbij? Hoe neem je een goede scène op? En hoe krijg je mensen die aanvankelijk niet willen meewerken, van sekswerkers tot leden van een terroristische organisatie, zo ver om zich toch te laten interviewen? Last but not least: hoe zorg je vervolgens voor enorme impact van jouw productie?

18.00 uur Borrel

Bestel Ticket