ZONDAG 4 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

Radix

13:30-14:30 De Brakke Grond

Wandel door de stad en luister naar het wonderlijke verhaal van de Japanse Duizendknoop!De Japanse Duizendknoop verschijnt regelmatig in alarmerende artikelen in het nieuws. Deze ‘invasieve exoot’ is te vinden in parken, tuinen en wateren door heel Europa, waar zijn driftig woekerende wortelnetwerk grote schade aanricht aan funderingen, rioleringen en wegdek. Maar bijna 200 jaar geleden werd diezelfde Japanse Duizendknoop door botanisten van de Hortus in Leiden juist met zorg geïmporteerd en gekweekt. Het was een geliefde sierplant voor in hofjes en naast gazonnen.

Met RADIX toont Collectief Walden dat onze omgang met invasieve exoten tekenend is voor ons handelen als soort, de mens, op de planeet. We willen wel de lusten, maar niet de lasten van onze expansieve ambities.

Tijdens deze voorstelling ga je op zoek naar de Japanse Duizendknoop in de Amsterdamse binnenstad, terwijl je luistert naar het audioverhaal dat Walden samen met DOCS (NTR) en Oorzaken Festival ontwikkelde. Na afloop drink je een kopje Duizendknoopthee bij de installatie van RADIX in de Brakke Grond.

BIO Collectief Walden maakt performances en installaties op het snijvlak van kunst, filosofie en wetenschap vanuit de overtuiging dat wetenschap kunst kan inspireren en kunst wetenschap invoelbaar kan maken. Het collectief werkt graag op sprekende locaties en maakt na observatie en analyse een werk dat in dialoog gaat met het verhaal van de omgeving. Door onderzoek te doen naar de achterliggende biologie en filosofie van een landschap, graaft Collectief Walden dit verhaal op om verder te vertellen via beelden, performances en voordrachten.
Bestel Ticket