ZATERDAG 3 JUNI

BLOKKEN
SCHEMA

Tegenpolen – DOCS x OORZAKEN Talent

17:00 - 18:15 Grote zaal

Maker(s)

Michiel van de Weerthof, Bregt van Deursen

Voor Tegenpolen - DOCS x OORZAKEN Talent vroegen Oorzaken en DOCS veelbelovende makers een korte documentaire te maken over het thema ‘tegenpolen’. Met dit feestelijke programma gaan de verhalen van Michiel van de Weerthof (van o.a. Geel en Lagelieder) en Bregt van Deursen in première.


Presentatie: Martin Rombouts

Oorzaken en DOCS vroegen veelbelovende makers een korte documentaire te maken over het thema ‘tegenpolen’. Michiel van de Weerthof en Bregt van Deursen gingen ieder op eigen wijze met het thema aan de slag.

Michiel van de Weerthof is gefascineerd door tegenpolen op het werk en het systeem waarin werknemers ingedeeld worden op kleur afhankelijk van hun sterkten en zwakten. En toen kreeg hij long-COVID en moest van de ene dag op de andere de tegenpool in zichzelf omarmen: van enthousiaste stuiterbal tot langzaam en voorzichtig. Hoe doet hij dit?

Bregt van Deursen probeert te begrijpen waarom haar jeugdvriend  ineens streng  Rooms Katholiek en conservatief rechts werd. Ze onderzoekt in En verlos mij van het kwade of de afstand tussen haar wereldbeeld en het zijne nog te overbruggen is, en hoe ze iemand die zo radicaal tegenover haar staat in alles, tóch dichtbij haar kan houden.

Georganiseerd in samenwerking met DOCS, de documentaire podcast van de publieke omroep onder de eindredactie van NTR en VPRO. DOCS brengt elke woensdag verdiepende verhalen over actuele onderwerpen en geeft een bijzondere inkijk in onbekende werelden.

Bestel Ticket