ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

Wat je plant denkt + Echo

19.30-20.30 Kriterion

Interactief live hoorspel + première ECHO

Het hoorspel Wat je plant denkt van Studio Sun City wordt op één dag gemaakt met input van luisteraars en 's avonds live opgenomen in Kriterion en uitgezonden via de audiostream van Oorzaken Radio. Wil je de 'gerausmachers' en muzikanten aan het werk zien, kom dan naar de opnames.

Daarna volgt de wereldpremiere van ECHO, een poetisch en humoristisch audiowerk van Lucas Derycke over de toenaderingspoging tussen mens en wolf.Over Wat je plant denkt
Dit live hoorspel gaat over onze bijzondere relatie met planten. 's Ochtends krijg je de mogelijkheid je verhaal te delen via een ZOOM-INN met de makers van Studio Sun City en schrijver Jibbe Willems. Samen gaan jullie op zoek naar de gedachte van jouw plant, naar de juiste zinnen en geluiden en het antwoord op de vraag waarom bepaalde planten ons zo lief zijn. Dan gaan de makers aan de slag. Ze hebben 9 uur de tijd om op basis van deze verhalen een gloednieuw eenmalig te beluisteren hoorspel te maken.  

Praktische informatie
Wil je input geven voor het verhaal, doe dan mee aan de ZOOM-INN op 3 juli tussen 10:00-11:00 uur. Stuur daarvoor een mailtje naar info@oorzaken.org met in het subject 'Plant - datum 3 juli’. Noem in de mail je favoriete plant, je woonplaats en geef eventueel een toelichting.
De opnames van het live hoorspel in Kriterion beginnen op 3 juli om 19:30 uur. Koop je ticket daarvoor via de button hieronder. Wil je in je eigen huiskamer of tuin luisteren, koop dan je kaartje voor de audiostream van Oorzaken Radio hier.


Over ECHO
In ECHO trekt Derycke naar Noord-Italië, roept zichzelf tot detective uit en neemt een assistente in dienst. Samen volgen ze het spoor van een wolf. Het dier heeft een GPS halsband om en de data wordt hen doorgestuurd door een Sloveense onderzoeker. Iedere drie uur wordt er een signaal verzonden. Op basis van deze speurtocht, maakt Lucas de film ECHO, een poëtisch en humoristisch verslag van een toenaderingspoging tussen mens en wolf.

 

BIO's

Studio Sun City maakt audio-ervaringen waarbij de verbeelding van de luisteraar wordt aangesproken. In geluid, muziek en tekst wordt zo bijvoorbeeld de stad van de toekomst vormgegeven. De vaste kern van Studio Sun City bestaat uit muzikanten en componisten Ivo Schot en Frank van Kasteren en regisseur Jeek ten Velden.

Jibbe Willems heeft na zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht gewerkt als acteur, regisseur en adviseur betalen-sparen-lenen voor een grote Nederlandse bank die met staatssteun overeind gehouden is, voordat hij fulltime ging werken als theaterauteur. Sinds een jaar of tien schrijft hij toneel, jeugdtheater, libretti en ook teksten voor muziektheater voor verschillende gezelschappen (o.m. ITA) in het Nederlands taalgebied en soms daarbuiten.

Lucas Derycke (1990) is audio- en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan de RITCS School of Arts in Brussel. Zijn werk vindt zijn weg naar radiozenders en theaterzalen in binnen- en buitenland. Voor het audiowerkstuk ‘Screener’ kreeg hij in 2017 de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen. Hij is voorzitter van Klankverbond, de Vlaamse vakvereniging voor audiomakers, en een van de drijvende krachten achter de onafhankelijke podcast 'Plantrekkers'.

Bestel Ticket