ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

Worming-up! hoorspel onder de bomen (8-12 jaar)

13:30 - 14:30 KIT (tuin)

Spannend hoorspel van Esther Duysker en Pascal van Hulst

Zet je koptelefoon op, zak onderuit en luister onder de bomen naar het avontuur van Mama Aisa. Mama Aisa is een stokoude boom die zwaar in de problemen komt door een brutale specht. Hoog in de boom gaat het er fel aan toe, maar ook ondergronds dreigt er gevaar. Ondertussen is de mierencolonne van kolonel Veira op weg naar een dooie pier in het wormenhotel verderop. Zijn zij de redding? Of kunnen de luilekkerluisteraars een handje helpen om Mama Aisa in leven te houden?

Dit programma vindt plaats in de tuin van het Koninklijke Instituut voor de Tropen (KIT), Mauritskade 63, Amsterdam. De tuin is toegankelijk vanuit het Oosterpark. Ouders/begeleiders zijn tijdens de voorstelling van harte welkom om te genieten van een drankje of heerlijke lunch bij Café De Tropen.

Bestel Ticket

 

Esther Duysker (1985) is (kinderboeken)schrijver, scenarist en toneelschrijver. Haar speelfilmdebuut Buladó won in 2020 een Gouden Kalf voor Beste Film. Momenteel schrijft ze samen met beeldend kunstenaar Brian Elstak aan het vervolg op hun magisch-realistische kinderboek Trobi dat onder de vleugels van uitgeverij Das Mag uitkomt onder de titel: Ogri. Ze schreef verschillende hoorspelscenario's en onlangs werd een kort verhaal van haar gepubliceerd in de bundel AfroLit, een bloemlezing van moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora uitgekomen onder Uitgeverij Pluim i.s.m. Dipsaus.

Pascal van Hulst (1990) is muzikant en radiomaker. Voor de VPRO maakte hij de fictie-podcasts Babylon (2016), De Blankenberge Tapes (2019) en Het Moderne Leven (2020). Ook maakte hij samen met Marjolijn van Heemstra de podcastserie Stadsastronaut (2019). Op Oorzaken Festival 2019 presenteerde hij zijn live kinderpodcast Sophietje Grassprietje.

Worming-Up! is geproduceerd door Oorzaken, met steun van het Letterenfonds, VSB fonds, Amarte en Gravin van Bylandt Stichting .

 

Bestel Ticket