De Korte Golf Wedstrijd 2024 is van start!

 

Korte Golf is dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten. Fictie, documentair of iets er tussenin: het maakt niet uit. Iedereen kan meedoen, podcast-ervaring of niet. Korte Golf is dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten. Fictie, documentair of iets ertussenin: het maakt niet uit. Iedereen kan meedoen, podcastervaring of niet. Als je KG maar voldoet aan de drie gestelde voorwaarden. Pak snel je microfoon en maak kans op eeuwige roem en apparatuur. Stuur ‘m in vóór 2 april 2024 09:00!

 

 

Hoe doe ik mee en wat is de deadline?

Vul voor 2 april 9:00 je Korte Golfje in via het inschrijfformulier. Let op! Er zijn een aantal voorwaarden van toepassing, lees die dus goed door!

Wat zijn de eisen dit jaar?

Elk jaar verzinnen we drie prikkelende eisen waaraan je verhaal moet voldoen. Dit jaar zijn dat:

  • Gebruik een transportgeluid uit het archief van Beeld & Geluid als twist in het verhaal
  • Verwerk ‘een nieuw begin’ in het verhaal 
  • In de titel moet een getal boven de 100 zitten.

Wat kan ik winnen?

Zowel de jury- als de publiekswinnaar krijgen een cheque voor apparatuur. Daarnaast wordt de Top 5 uitgezonden in Zandman (VRT) en DOCS (NTR).

Waar vind ik die geluiden uit het archief van Beeld & Geluid?

Op de Soundcloud-pagina van Oorzaken.

Hoe lang mag de podcast duren?

Maximaal 3 minuten!

Hoe groot mag het bestand zijn?

Maximaal 8 MB.

Welke muziek gebruik ik?

Maakt niet uit, als het maar rechtenvrije is, of te gebruiken met een Creative Commons-licentie. Kijk bijvoorbeeld eens op freemusicarchive

Let op: je inzending mag maximaal 3 minuten duren en je mag enkel rechtenvrije muziek gebruiken.

Wanneer is de prijsuitreiking?

Finale Korte Golf 2024

Dé wedstrijd voor de beste verhalende podcasts van 3 minuten

Datum: DO 16/05/2024 | 20:00 – 21:30

Locatie: RITCS, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Waar vind ik inspiratie?

Bijvoorbeeld door te luisteren naar Korte Golf-inzendingen van eerdere jaren! 

Ik heb nog vragen!

Stel ze gerust, via kortegolf[at]oorzaken.org 

De jury bestaat dit jaar uit:

Simon Heijmans is acteur, schrijver en podcastmaker. In 2011 studeerde hij op 21-jarige leeftijd af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Na enkele jaren als acteur bij verschillende gezelschappen te hebben gewerkt, ontwikkelde hij zich verder tot veelzijdig maker op verschillende platforms.

De podcast ‘De brand in het landhuis,’ die hij maakte voor NPO Radio 1 en de NTR, won de BNR podcastaward 2019 en een Directors Guild Award. 

In 2023 kwam de podcast ‘De gestolen schilderijen van Jopie Huisman’ uit, winnaar van de Dutch Podcast Award in de categorie Verhalend.  

 

Elja Looijestijn is journalist bij de VPRO Gids. Ze schrijft veel over podcasts, waaronder een wekelijkse nieuwsbrief. Zelf maakt ze de podcast Achterwerk, waarin ze op zoek gaat naar de verhalen achter de brieven uit de legendarische rubriek op de achterpagina van de gids. In 2023 maakte ze ook de aflevering ‘Roze of Blauw’ voor NPO Docs.

 

Amalia de Roover heeft een masterdiploma geschiedenis, een diploma podcasting en studeert ook nog voor een master Gender en Diversiteit. Vele interesses dus! Maar niet onbelangrijk: vorig jaar nam ze deel aan de Korte Golf wedstrijd en won met haar inzending ‘Regen voor Maïmouna’ zowel de jury- als de publieksprijs.

Korte Golf 2024 wordt georganiseerd door Oorzaken, in samenwerking met deBuren, Beeld & Geluid, en DOCS (VPRO)