Hou jij van verhalen vertellen en wil je leren hoe je dat doet in podcasts? Meld je aan voor de Oorzaken Podcast Academy 2021! De inschrijving is helaas gesloten.

 

VOOR WIE

De Oorzaken Podcast Academy is voor makers met frisse ideeën, vertelperspectieven en stemmen die niet kunnen wachten om de Nederlandse podcast wereld op zijn kop te zetten. Ervaring met het maken van podcasts en/of audioverhalen is niet nodig, maar wél met het vertellen van verhalen. Bijvoorbeeld in schrift, spoken word, theater of film.

WAT

De Oorzaken Podcast Academy is een opleidingstraject voor beginnende makers, georganiseerd door Oorzaken en het NPO-fonds. Zes fictie- en zes documentairemakers volgen van mei tot juli 2021 workshops van ervaren radio- en podcastmakers. Daarin leren ze niet alleen alles over interviewtechniek, regie, montage, sound-design en storytelling, maar raken ze ook wegwijs in de mediawereld. Verder krijgen ze inzicht in hoe je een podcast financiert en onder de aandacht brengt van een groot publiek. Last but not least: bij de Oorzaken Podcast Academy bouwen deelnemers een netwerk op waar ze de rest van hun podcast-carrière wat aan hebben.

EERDERE EDITIES

Nieuwsgierig naar eerdere deelnemers en hun werk? De deelnemers van de Academy in 2019 en 2020 vind je op deze pagina.

Podcast Academy wordt georganiseerd door Oorzaken, met steun van