WAT?

De Oorzaken Podcast Academy is een jaarlijks opleidingstraject voor beginnende makers, georganiseerd door Oorzaken en het NPO-fonds. Zes fictie- en zes documentairemakers volgen workshops van ervaren radio- en podcastmakers. Daarin leren ze niet alleen alles over interviewtechniek, regie, montage, sound-design en storytelling, maar raken ze ook wegwijs in de mediawereld. Verder krijgen ze inzicht in hoe je een podcast financiert en onder de aandacht brengt van een groot publiek. Last but not least: bij de Oorzaken Podcast Academy bouwen deelnemers een netwerk op waar ze de rest van hun podcast-carrière wat aan hebben. De volgende editie vindt medio 2022 plaats.

VOOR WIE?

De Oorzaken Podcast Academy is voor makers met frisse ideeën, vertelperspectieven en stemmen die niet kunnen wachten om de Nederlandse podcast wereld op zijn kop te zetten. Ervaring met het maken van podcasts en/of audioverhalen is niet nodig, maar wél met het vertellen van verhalen. Bijvoorbeeld in schrift, spoken word, theater of film.

EERDERE DEELNEMERS

Nieuwsgierig naar eerdere deelnemers en hun werk? De deelnemers van eerdere edities van de Academy vind je op deze pagina.

Podcast Academy wordt georganiseerd door Oorzaken, met steun van