ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA
Internationale audioverhalen

Cineradio: Thuis (incl. Spoken Word-optreden)

19.30-21.00 Kriterion K2

In Cineradio luister je samen in een bioscoopzaal naar de beste audioverhalen. Niet alleen naar Nederlands- of Engelstalige radiodocumentaires of podcasts, maar ook naar bijzondere producties in het Pools, Duits, Spaans en Papiamentu. Elke aflevering wordt in- of uitgeleid door een speciale gast.


Deze Cineradio: twee audioverhalen en een Spoken Word-optreden over het thema ‘thuis’ in relatie tot natuur.

In My Albion (Falling Tree/BBC Radio4) onderzoekt de Brits-Caribische Zakia Sewell haar complexe verhouding tot Groot-Brittannië en zijn koloniale geschiedenis. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, net als volksmuziek en oerverhalen.

​In No Hay Palabras|To Cross The Water keert Ariana Martinez vanuit New York terug naar Puerto Rico, waar hen geboren is. Een audioverhaal met animatie (Engelse ondertiteling) waarin de reis tussen de verschillende landschappen waar hen zich zowel vreemdeling als inwoner voelt, een metafoor is voor de verwarring in Ariana’s hoofd.

Muzikant en spoken word-artiest Jörgen Gario deelt zijn ervaringen met het thema 'thuis' in een live optreden.

Zakia Sewell presenteert als radio-DJ een wekelijks muziekprogramma. Daarnaast maakt ze radiodocumentaires.

Ariana Martinez is een multimediakunstenaar die geïnteresseerd is in de impact van geografie op de individuele en collectieve ervaring.

Jörgen UNOM Gario werd geboren op Sint Maarten en dicht, zingt en vertelt in het Nederlands, Engels en Papiamentu.

I.s.m. Lucia Festival Italië

Bestel Ticket