ZATERDAG 3 JULI

BLOKKEN
SCHEMA

VLOT- apocalyptische audiowalk

12:30-13.00 Start voor Kriterion

Muzikaal hoorspel door de Plantagebuurt met hedendaagse troubadour Bert ScholtenLET OP: neem hiervoor je eigen koptelefoon mee!

Hoe herinner je je een landschap dat er in de toekomst niet meer is? Wandel door de Plantagebuurt en luister naar een muzikaal hoorspel van kunstenaar en troubadour Bert Scholten over iemand die op een groot houtvlot stroomafwaarts drijft, langs herinneringen en gebruiken die in het landschap plaatsvinden. Een reisverslag door Nederland op basis van archiefmateriaal. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Bestel Ticket

Bert Scholten (1988) wordt regelmatig een hedendaagse troubadour genoemd. Zijn liederen en radiostukken vinden hun oorsprong in lokale vertellingen of nieuwsberichten, veelal uit het noorden van Nederland. Scholten onderzoekt de herkomst van deze verhalen en traceert de verschillende versies die er vaak van bestaan. In 2018-2019 was hij resident aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Zijn VPRO-podcast Niks was minder waar (2018) ging over toevallige helden. In 2015 kwam zijn muziekdebuut Figuratieve popmuziek uit, opgevolgd door de LP Fysieke biografieën. Hij toonde onder andere werk op The Performance Show, Art Rotterdam; Museum Valkhof, Nijmegen; Tent, Rotterdam; Spring Performance Festival, Amsterdam en Oorzaken Festival 2019.

Vertrekpunt: Kriterion

Bestel Ticket